Історія

1994 народження ідеї

Кожна історія починається з особистості, з того, хто генерує ідею і втілює її в життя. В історії «Лучіано» такою особистістю став Катковський Олександр Ісаакович.
Незважаючи на італійську назву торгової марки «Лучіано», історія її створення бере свій початок в найбільшому порту Болгарії - Варні. «Цариця Чорного моря», «Перлина узбережжя» - так називають цей курорт туристи.
Одним з таких мандрівників був і власник компанії «Оникс». Зупинившись в одному з місцевих готелів, він і гадки не мав, що саме серед цих приголомшливої ​​краси пейзажів відбудеться незвичайна зустріч.

Одного разу, повертаючись з Приморського парку, улюбленого місця відпочинку жителів і гостей міста, засновник нині відомої торгової марки, зайшов в одну з місцевих кондитерських.
Він був просто вражений виробами, представленими на вітринах: хитромудрі візерунки, фактурні лінії, повітряний крем. Така кулінарна краса мала не тільки чудовий зовнішній вигляд, а й чудовий смак.
Так, чому ж у Болгарії, колишній соціалістичній країні, жителі раділи незвичайним кондитерським виробам, а в Україні з випечених солодощів можна було купити лише спадщину радянського минулого - продукцію з масляним кремом?


1995 від мрії - до мети

Ця думка постійно крутилася у голові керівника фірми «Оникс» і поступово набувала форми реальної ідеї. Він вирішив дізнатися як можна приготувати такі чудові ласощі. На щастя, болгари - дуже гостинний і товариський народ, і привітний прийом надав не тільки офіціант, а й сам власник закладу.
«Це не просто кондитерська, це - мистецтво смаку», - перше, що сказав господар кондитерської. Виявилося, що рецепт дивовижних солодощів був запозичений у французькій компанії. А вона була названа на честь італійського кондитера Лучіано, який передав французам свою технологію виготовлення солодощів.
Натхненна розповідь про сімейну справу кондитера справила сильне враження на гостя Болгарії. Після повернення додому думка про випуск ласощів в рідному місті довгий час його не покидала і наступна поїздка до Варни стала справжнім переломним моментом в діяльності фірми «Оникс». Було вирішено донести «мистецтво смаку» закордонних виробів жителям рідного міста. Власник кондитерської з радістю погодився поділитися досвідом виготовлення солодощів. І вже через короткий проміжок часу компанія «Оникс» стала першим вітчизняним виробником, який застосував рецептуру на основі рослинних вершків.
Коли постало питання про назву торгової марки, було прийнято рішення віддати належне відомому італійському майстрові і кондитеру.

1996 Відкриття "Лучіано"

У липні 1996 року керівництво фірми починає організацію виробництва тортів нового покоління. Ремонтується і оснащується обладнанням приміщення першого міні-кондитерського цеху - магазину площею 80 кв. метрів в центрі міста.
Набирається штат кондитерів, які в листопаді 1996 року проходять навчання у закордонних фахівців. Високі темпи робіт з підготовки виробництва дозволили 19 грудня 1996 року відкрити перший фірмовий магазин - кафе «Лучіано». І саме з цієї дати починається офіційна історія ТМ «Лучіано» в Україні.

1999 творчій етап

З участі в фестивалі «Поляна-1999» розпочався відлік творчого напряму в роботі кондитерів. Було поставлено завдання освоїти технологію і мистецтво виготовлення різноманітних і унікальних за смаком і складом кондитерських виробів. Керівники, технологи і кондитери були здатні виконати поставлене завдання. Торгова марка «Лучіано» в короткі терміни впевнено увійшла в число кращих виробників кондитерських виробів. Протягом 20 років існування ТМ «Лучіано» кондитери брали участь в фестивалях і конкурсах кондитерського мистецтва. Завоювали понад сто медалей, дипломів, грамот і подяк на всіляких вітчизняних і зарубіжний заходах.

2004 - 2006 розвиток потужностей

У березні 2004 року була відкрита фабрика по виробництву хлібобулочної та кулінарної продукції. Її асортимент різноманітний: сандвічі з безліччю смачних начинок, піци, бургери, пиріжки смажені і духові із різними начинками, печиво, пряники, кекси сирні, пончики, хліб, булочки, весільні короваї, а також багато іншої продукція, яка не перестає захоплювати наших покупців високими смаковими якостями.

З 2006 року почав працювати термоформовочний цех, який випускає пластикову упаковку для кондитерських виробів.

За перші десять років своєї роботи ТМ «Лучіано» перетворилася з невеликої кондитерської у велику кондитерську фабрику з великим колективом, зі своїми власними технологіями і ноу-хау у виробництві кондитерських і кулінарних виробів.  «Мистецтво смаку» заручилося любов'ю  величезної кількості наших споживачів по всій країні.

“Смачні Історіі” з ТМ “Лучіано”

Хотіли б зазернути за куліси виробництва і підгледіти як же створюються Ваші улюблені торти та десерти?

Або дізнатися неймовірні цікаві факти про бісківіт, йогурт, Пасху, мед та шоколад?

В 2013 році ми створили цикл телевізійних передач «Смачні історії» щоб розказати і показати про все це!